Op zoek naar die ‘’leuke’’ baan!

07 Apr 2022 door Bertine Bruggeman-Klijnsma

Wordt het tijd voor een (nieuwe) baan? Yes net afgestudeerd en een diploma of ga jij niet meer met plezier naar je werk. De uitdaging is weg. Of ben jij als vele andere jouw baan kwijtgeraakt door corona?

En nu! Jouw zoektocht kan beginnen, maar waar start je? Hoe vindt jij die passende baan?

 

Wat is voor jou belangrijk in deze zoektocht?

Bekijk meerdere vacatures en noteer welke punten er voor jou belangrijk zijn. Wat spreek jou aan in de werkzaamheden binnen diverse functies? Sluiten jouw competenties hierop aan? Zie jij genoeg uitdaging en passen de verantwoordelijkheden bij jou?

Is het een functie die beschikbaar is in meerdere sectoren? Bekijk dan of het een branche is wat bij je past. Voel jij je hier prettig bij? Welke branche vindt jij het meest aantrekkelijk en beschik jij over de nodige kennis?

 

Naast de functie en de branche zijn er nog een aantal punten belangrijk. Stel daarom jezelf nog de volgende vragen:

  • Hoe verdeel jij privé en werk? Hoeveel uur en hoeveel dagen wil jij aan het werk?
  • Wat is de reistijd die jij wilt afleggen?
  • Wil je bij een grote of kleine organisatie werken?

 

Vindt jij het na het beantwoorden van deze vragen nog steeds lastig? Weet jij het nog niet zo goed en/of overweeg jij een carrière switch dan help ik of mijn collega jou graag! Welke wensen heb je, wat zoek jij in een baan, hoe kan jij jouw kennis en competenties inzetten?

 

Schrijf je dan in bij Forum Personeel en wij helpen je mee met het vinden van die BAAN! Wij werken met verschillende opdrachtgevers uit de omgeving Twente. Verder kunnen onze loopbaanprofessionals helpen met loopbaancoaching. Met een oplossingsgerichte benadering helpen wij jou bij het uitstippelen van een professionele carrière.  

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.